Shou Sugi Ban - In The Press

Garden room by Neil Dusheiko features walls of charred cedar ...

Charred cedar clads the exterior of this garden room that architect Neil Dusheiko designed as an office-cum-yoga studio for a north London residence

Read the full article here

Read our HOUZZ Blog post here

Listed in The Times (Registration Required)

  • Shou Sugi Ban
  • Shou Sugi Ban
  • Shou Sugi Ban
Grand Designs Magazine August Issue

First look at a RIBA Award-Winning House

Featuring Shou Sugi Ban

Get the Grand Designs Magazine Here

  • Shou Sugi Ban
The winners of the RIBA South Awards 2016 have been announced.

WINNER!! House 19

Featuring Shou Sugi Ban

See The Award Winners Here

  • Shou Sugi Ban
  • Shou Sugi Ban
  • Shou Sugi Ban
TV Architect Oliver Heath ‘Into the Woods and Faraway’

‘Into the Woods and Faraway’ seeks to soothe the visitor within a hotel room designed to improve health and well being by strengthening their connection with nature. This space uses a combination of direct and indirect natural references, both material and technological, to tap into the Biophilic touchstones within us all.

Shou Sugi Ban worked closely with the design team to select and provide the incredible scorched larch wooden cladding used on this wonderful project.

Designed and completed by Oliver Heath, Kirsty Parker, Elly Deakin and Elevation Design

More on this amazing project.

  • Shou Sugi Ban
Chris Dyson Architects adds two Shou Sugi ban covered extentions to a London terraced house ...

The refurbishment to the Kenworthy Road home in Hackney was designed to maximise the restricted space and increase natural daylight into the rear of the property.

Read the full article here

UPDATE MARCH 2016:
Black Beauty, spotted by Kevin McCloud and featured in the April edition of the Grand Designs Magazine

Read the Grand Designs Magazine

  • Shou Sugi Ban
  • Shou Sugi Ban
  • Shou Sugi Ban
  • Shou Sugi Ban
House & Garden Trends 2015

Shou Sugi Ban featured on the front cover of the Spring Summer 2015 Trends Supplement

This stunning supplement reveals the latest design trends, alongside industry insight from a cast of design royalty, including an interview with Kenneth Grange.

Read it here

Shou Sugi Ban

Claridge Architects insert timber-clad house behind north London mansion block ...

London studio Claridge Architects designed the wooden house, named Oak Hill, for the grounds of a Victorian mansion block in north London.

The residence takes the place of a grassy mound that once sloped against the rear of the block.

Read the full article here

  • Shou Sugi Ban
  • Shou Sugi Ban

 



Photography is by Sebastiano Scapolan.